PSG pronašao zamjenu za Neymara?


21. 07. 2019 u 22:39

PSG je navodno identifikovao Paula Dybalu kao igrača koji će zamijeniti Neymara nakon što je Brazilac rekao francuskom klubu da želi povratak u Barcelonu ovog ljeta.

Neymar, koji se pridružio PSG-u za 198 miliona funti 2017. godine, napravio je kasni povratak na predsezonski trening i navodno je zahtijevao povratak na Nou Camp.

Barcelona je spremna da ponudi 90 miliona funti plus dva igrača kako bi ponovo doveli Neymara, a ekipa La Lige je navodno otvorena za prodaju Philippe Coutinha, Ousmanea Dembelea, Ivana Rakitića, Malcoma i Nelsona Semeda.

Dybala
Dybala je meta za PSG

PSG tek treba da odgovori na ovu ponudu, ali prema The Mirroru, francuski šampioni žele da dovedu Dybalu na Park Prinčeva.

Manchester United je takođe izrazio želju za Argentinca, koji je sa Starom Damom pretrpio tešku sezonu u kojoj je postigao samo pet ligaških golova.

Šampioni La Lige su odlučni da nadoknade većinu od 198 miliona funti koje su potrošili za Neymara prije dvije godine, ali nedavna Barcelonina akvizicija Antoine Griezmanna za 108 miliona funti dovela je do uključivanja igrača u posao.