PSG isključuje prodaju Neymara


24. 02. 2019 u 23:14

Predsjednik PSG-a, Nasser Al-Khelaifi, je rekao Realu i Barceloni da zaborave na dovođenje Neymara na kraju sezone.

Brazilski napadač je redovno povezan sa prelaskom u La ligu od kako je napustio Camp Nou u rekordnom transferu od 198 miliona funti prije skoro 18 mjeseci.

Barca, prema izvještaju, ima želju da vrati Neymara za sezonu 2019/20, a Philippe Coutinho bi bio potencijalno žrtvovan kao dio dogovora igrač plus novac, dok Madrid želi zvijezdu kako bi ugodili navijačima.

Međutim, Al Khelaifi je insistirao da 27-godišnjak ostaje na Parku Prinčeva, govoreći: “Ni Real Madrid, ni bilo koji drugi klub na svijetu, ne treba da nas zove oko Neymara ili bilo kojeg drugog igrača.”

“Real odlično zna da Neymar nije na prodaju i da igrač neće napustiti PSG ovog ljeta. Imamo fanastičan odnos sa Neymarom i njegovim ocem i to će trajati dugo.”

“On je izvanredan igrač i osoba. Pokazuje veliku sposobnost za žrtvovanje i veliki karakter da prevaziđe novu povredu. Oporavlja se u Parizu, takođe i u Barceloni i sada u Brazilu. To je očekivano od početka od strane doktora kluba”

Očekuje se da će Neymar, koji je takođe povezan sa odlaskom u Manchester United za 262 miliona funti, oporaviti u aprilu.