Poznat nasljednik broja 10 ako Eden Hazard ode u Real Madrid?


15. 05. 2019 u 18:59

Callum Hudson-Odoi sve više razmišlja o tome da svoju dugoročnu budućnost posveti Chelseaju, iako navodno želi garancije da će on biti čovjek koji će zamijeniti Edena Hazarda.

Očekuje se da će Belgijanac otići u Real Madrid nakon finala Lige Evrope za 100 miliona funti, a Zinedine Zidane je učinio igrača glavnom metom za ljeto.

Bilo je spekulacija da će Chelsea krenuti po Barceloninog veznjaka Philippea Coutinha da ga zamijeni, ali Goal.com izvještava da Hudson Odoi želi da dobije šansu da ga zamijeni.

Tinejdžer je prilično neslavno počeo utakmicu za reprezentaciju prije nego što je debitovao za Chelsea u Premier ligi, a Maurizio Sarri ga nije želio integrisati u početni sastav.

Bio je predmet četiri ponude iz Bayerna i želio je da se preseli u inostranstvo pošto je vidio da je Jadon Sancho napredovao u Dormundu, a čak je predao zahtjev za transfer.

Hudson Odoi je povrijeđen

Međutim, 18-godišnjak – koji trenutno ima povredu pete – nalazi se na ivici spektakularnog okreta u slučaju da Hazard napusti klub.

Hudson Odoi želi da riješi svoju budućnost prije nego što nova sezona počne i bio bi voljan da potpiše novi ugovor – a njegov trenutni ističe 2020. godine – ako mu daju garanciju u vezi uloge u ekipi.

Ne samo da Englez želi da igra na lijevom krilu, na mjestu na kojem je bio Hazard, već želi i njegov dres sa brojem 10, kojeg je Belgijanac nosio u proteklih sedam godina u Chelseaju.