Potvrđeni pregovori: Olivier Giroud sve bliži odlasku sa Stamford Bridgea


12. 05. 2019 u 22:52

Tehnički direktor Nice, Gilles Grimandi, potvrdio je da je ekipa Ligue 1 zainteresovana za dovođenje Oliviera Girouda iz Chelseaja.

Giroud je nedavno sugerisao da će razmisliti o odlasku sa Stamford Bridgea ovog ljeta, nakon što je postao frustriran nedostatkom akcije u prvom timu.

Napadač koji je osvojio Svjetski kup dostigao je dvocifrene brojke u golovima Lige Evrope ove sezone, ali je ograničen na samo sedam startova Premier lige ove sezone.

Određeni broj klubova je zainteresovan za Girouda, koji ima još godinu dana ugovora, a Nice je među njima koja se takmiči za njegovo dovođenje.

“Ako Olivier Giroud odluči da dođe, to je zato što mu se sviđa projekat u Nici,” rekao je Grimandi. “Ako Olivier nije sretan u Chelseaju, ako želi da igra, mi ćemo uzeti u obzir sve elemente.”

“Razgovarao sam se direktorom Patrickom o Olivieru Giroudu, ali nismo pregovarali sa Olivier Giroudom.”

“Poznajem Oliviera veoma dobro pošto sam bio uključen u njegov transfer iz Montpelliera u Arsenal. Olivier će izabrati svoje odredište. Za sada nisam razgovarao s njim. Ako Olivier Giroud odluči doći u Nicu, to je zato što on zna sredstva koja imamo.”

Giroud je odigrao 61 nastup za Chelsea u svim takmičenjima od dolaska iz Arsenala u januaru 2018. godine.