Manchester United sprema mega transfer za igrača Borussije Dortmund


16. 02. 2019 u 23:29

Manchester United navodno želi da učini Jadona Sancha glavnim ljetnim pojačanjem tako što će potrošiti 70 miliona eura kako bi mladog igrača Borussije Dortmund vratili u Englesku.

Sancho je impresionirao u Bundesligi tokom svog perioda sa BVB-om, postigavši osam golova i upisavši 13 asistencija u 33 vrhunska nastupa od dolaska iz Manchester Cityja 2017. godine.

18-godišnjak je pohvaljen od brojnih menadžera, nedavno od Mauricia Pochettina iz Tottenhama, i vjeruje se da je na radaru brojnih evropskih klubova.

Jadon Sancho
Sancho je impresivan u Bundesligi

Međutim, prema The Sunu, povratak u Premier ligu bi mogao biti mogućnost pošto Manchester United želi da dovede Engleza dugoročno.

Za Dortmund je rečeno da su obavijestili Crvene Đavole da će biti potrebna ponuda od 70 miliona funti za Sancha, a oni bi bili spremni da to plate kako bi doveli jednog od najtalentovanijih igrača.

Sancho nije uspio da impresionira u Manchester Cityju i otišao je uprkos naporima Pepa Guardiole da ga zadrži u timu, međutim, Građani imaju klauzulu o 15% od prodaje, kao i mogućnost da ponudi istu ponudu kao bilo koji rival kao što je United.

Tvrdi se da su takođe ljudi iz PSG-a pokazali svoj interes.