Liga šampiona: Nevjerovatni Cristiano Ronaldo, Manchester City demolirao Schalke


12. 03. 2019 u 23:10

Juventus je večeras imao težak zadatak nakon što je u prvoj utakmici osmine finala poražen od Atletico Madrida sa 2-0 u Španiji.

S druge strane, Manchester City je morao da potvrdi pobjedu nad njemačkim Schalkeom, nakon što je prva utakmica završena 3-2 za ekipu Pepa Guardiole.

Težak, ali ne i nemoguć zadatak, je imala ekipa Massimiliana Allegrija da nadoknadi prednost Simeoneve ekipe iz prve utakmice.

Sve je počelo u 27. minutu kada je Cristiano Ronaldo doveo Staru Damu u prednost od 1-0 i započeo misiju u Italiji.

Na poluvrijeme se otišlo sa 1-0, uz zadatak da se što prije postigne drugi, izjednačujući, gol na utakmici.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi za Juve, Portugalac ponovo pogađa, sada u 48. minuti, i izjednačava ukupni rezultat na 2-2.

Tačnije, poslije drugog gola Cristiana Ronalda, ostalo je skoro čitavo poluvrijeme za prolazak ekipa u dalji tok takmičenja.

Bilo je neizvjesno do samoga kraja, a ekipa Juventusa je iznudila penal u 86. minuti koji je ubrzo realizovao fantastični Ronaldo koji je postigao het-trik.

Na kraju, Stara Dama ide zasluženo dalje.

Portugalac slavi het-trik i Juventusov plasman u četvrtfinale Lige šampiona

Na drugoj strani, Manchester City je imao “trening” utakmicu protiv Schalkea, koji je iz prve utakmice imao samo gol zaostatka i imao solidne šanse za plasman u četvrtfinale.

Ipak, igrači Pepa Guardiole su pokazali dominaciju na domaćem terenu i sa čak 7 golova, ukupnim rezultatom, 10-2 slavili protiv njemačke ekipe.

Sergio Aguero
Sergio Aguero je postigao dva gola protiv Schalkea večeras
Sane
Manchester City je demolirao Schalke sa 7-0 (10-2)

Tri gola iz prvog, i četiri gola iz drugog poluvremena, obilježili su utakmicu u kojoj je samo igrao Manchester City.

Dva gola Sergia Aguera i Leroya Sanea su postignuti u prvom, dok su pogoci Sterlinga, Silve, Fodena i Gabriela Jesusa obilježili drugo poluvrijeme.