Igrač Chelseaja bi pratio Maurizija Sarrija u Juventus… ali on ne želi da prisili transfer


10. 06. 2019 u 23:18

Očekuje se da će šef Chelseaja, Maurizio Sarri, ove sedmice biti imenovan za novog menadžera Juventusa – i jedan igrač Plavaca mu se želi pridružiti tamo.

Iako se očekivalo da će to biti prva razočaravajuća sezona u Chelseaju za Sarrija, bila je krunisana titulom i nekim fantastičnim kasnim rezultatima.

Italijan je uspio osvojiti treće mjesto u Premier ligi, ne zahvaljujući nekoj turobnoj formi onih oko njega, kao i da pobjedi u finalu protiv Arsenala sa 4-1 u Ligi Evrope, potvrđivajući dva puta njihov status u Ligi šampiona ove sezone.

Međutim, ukus uspjeha u zapadnom Londonu možda neće biti dovoljan da zadrži menadžera na čelu Stamford Bridgea.

Sarri je priznao da mu nedostaje rodna zemlja, opisivajući prvu godinu van Italije kao tešku.

Emerson bi mogao napustiti klub zajedno sa Sarrijem

Rekao je: “Za nas Italijane, zov doma je jak.”

“Osjećam da mi nešto nedostaje. Bila je teška godina. Počinjem da osjećam daljinu prijatelja i starih roditelja koje rijetko vidim.”

I dok bi se još jedno iskusno ime Serije A moglo vratiti, mlađi igrač bi takođe mogao napustiti Englesku nakon kratkog vremena.

Prema Calcio Mercatu, Chelseajev lijevi bek Emerson Palmieri je otvoren za povratak u Italiju.

24-godišnjak je proveo dvije i po sezone sa Romom prije nego što je otišao na Stamford Bridge za 18 miliona funti u januaru 2018. godine.

Nije da je Emerson očajan da napusti Plavce ovog ljeto pošto je njegov odnos sa klubom još jak, i kao rezultat toga ne želi da prisili transfer.

Pošto Chelsea trenutno ima zabranu transfera, očekuje se da će Emerson provesti bar još godinu u zapadnom Londonu.