Eden Hazard se plaši da će Chelsea spriječiti njegov transfer u Real Madrid


15. 05. 2019 u 19:03

Chelseajev Eden Hazard je zabrinut da će ga njegov klub natjerati da ostane na Stamford Bridgeu još jednu sezonu.

Tvrdi se da je Belgijanac zainteresovan za transfer u Real Madrid i obavijestio je Chelsea o svojoj odluci prošle sedmice.

Veznjak je htio da ode nakon Svjetskog prvenstva prošlog ljeta, ali ga je Maurizio Sarri uvjerio da ostane još jednu sezonu kako bi Chelsea vratio u Ligu šampiona.

Hazard je ispunio svoju stranu dogovora, ali Chelsea je od tada dobio zabranu transfera na dva prelazna roka i neće biti u mogućnosti da dovedu njegovu zamjenu ako se dogovori transfer sa Madridom u visini od 100 miliona funti.

27-godišnjak je očekivao da će klub, kojem se pridružio prije sedam godina, poštovati njegove želje, ali The Sun tvrdi da se boji da će spriječiti njegov transfer na Bernabeu ako Arbitražni sud za sport odbije njihovu žalbu.

Eden Hazard ostaje bez ugovora na kraju sljedeće sezone

U izvještaju se tvrdi da bi Chelsea mogao zadržati Hazarda još jednu godinu prije nego što mu ugovor istekne 2020. godine.

Chelsea bi se mogao odreći 100 miliona funti ako klub bude smatrao da će još jedna sezona sa Belgijancem biti od koristi, pogotovo ako ne budu mogli dovesti njegovu zamjenu.

20-godišnji Pulišić je doveden za 58 miliona funti u januaru, ali se Chelsea nadao da će Amerikanac igrati uz Hazarda, a ne kao njegova zamjena.