Eden Hazard: Samo sam zbog Real Madrida napustio Chelsea


09. 06. 2019 u 1:05

Eden Hazard se nada da će navijači Chelseaja shvatiti zašto je otišao u Real Madrid, što bi moglo donijeti rekordnu sumu Plavcima.

Hazard je potpisao petogodišnji ugovor kako bi se pridružio Realu u dogovoru koji bi mogao porasti na oko 150 miliona funti nakon svih bonusa.

Jednokratna naknada će dosegnuti do 100 miliona funti, a Chelsea će rado dozvoliti Hazardu njegov veliki transfer za tu cijenu pošto je imao još samo jednu godinu na Stamford Bridgeu.

28-godišnji Belgijanac je odrastao sa Realovim šefom Zinedinom Zidaneom na zidu njegove sobe i insistirao je da će napustiti Chelsea samo zbog Real Madrida.

“Nije tajna da je moj san bio da igram za njih još od kada sam bio dijete, još od kada sam postigao svoj prvi gol,” rekao je Hazard.

To my Chelsea friends and family,You now know that I will be joining Real Madrid. It’s no secret that it was my dream…

Posted by Eden Hazard on Friday, 7 June 2019

“Sada su klubovi postigli dogovor i nadam se da razumijete da sam morao slijediti svoje sljedeće poglavlje, baš kao što bi svako od vas trebao imati priliku da ostvari svoje snove.”

“Odlazak iz Chelseaja je najveća i najteža odluka u dosadašnjoj karijeri.”

“Volio sam svaki trenutak u Chelseaju i nikada nisam uzeo u obzir, niti bih otišao zbog bilo kojeg drugog kluba.”

Hazard, koji je stigao na Stamford Bridge iz Lillea 2012. godine, osvojio je šest velikih trofeja u sedam godina, sa 110 golova u 352 nastupa.