Chelsea strahuje da ne mogu ništa učiniti da zadrže Edena Hazarda – ali ko bi ga mogao zamijeniti?


14. 03. 2019 u 23:47

Eden Hazard kaže da se odlučio o budućnosti u Chelseaju.

Šta je odluka još se ne zna, ali činjenica je da Belgijanac još nije potpisao novi ugovor vrijedan 300.000 funti sedmično koji mu je Chelsea ponudio još prošle godine, i ne pokazuje znakove da bi to mogao učiniti uskoro.

Činjenica je da se njegov idol Zinedine Zidane vratio u Real Madrid kao menadžer što je sigurno važan faktor u Hazardovoj odluci, a Francuz je rekao da Realu treba igrač poput Hazarda ovog ljeta – i Hazard želi da ide.

Eden Hazard bi mogao napustiti klub zbog Real Madrida

Jedini potencijalni problem je izgleda naknada od 100 miliona funti koliko će tražiti Chelsea za svog igrača.

A drugi veliki faktor u Hazardovoj situaciji je zabrana transfera Chelseaja tokom ljeta, što bi moglo biti problem za dovođenje zamjene.

Christian Pulišić je već doveden iz Dortmunda i pridružiće se na kraju sezone u ugovoru od 58 miliona funti, ali niko u Chelsea se ne pretvara da će to biti dovoljno da se popuni praznina koju bi Hazard ostavio.

Ako se ne odgoditi zabrana –  a Chelsea smatra da je to malo vjerovatno – onda klub ne može dozvoliti da izgubi Hazarda, koji ima još godinu dana ugovora. Ali sve više izgleda da neće imati izbora.

Svakako, trenutno nema niko u klubu da zamijeni 28-godišnjaka – koji je već 7 godina u Chelseaju – tako da moraju kupovati.