Chelsea mijenja planove transfera dok se Maurzio Sarri priprema da preuzme Juventus


10. 06. 2019 u 23:05

Chelsea je spreman da pocijepa svoje planove transfera i odustane od stalnog ugovora za Matea Kovačića nakon što je Maurizio Sarri dobio zeleno svijetlo da ode u Juventus.

Očekuje se da će italijanski šampioni najaviti dolazak 60-godišnjaka u narednim danima, a Chelsea je sretan da Sarri napusti klub uprkos što je osvojio titulu Lige Evrope i treće mjesto Premier lige.

Uprkos zabrani transfera Chelseaja, ekipi bi bilo dozvoljeno da pozajmicu Kovačića pretvori u stalni ugovor – sa Sarrijem koji želi zadržati Hrvata u svojoj ekipi.

Međutim, pošto Sarri odlazi, The Evening Standard sada izvještava da Chelsea razmišlja o tome da li da dovede Kovačića pošto možda neće odgovarati stilu sljedećeg menadžera.

Chelseaju može na trajnoj osnovi dovesti Kovačića

25-godišnjak je odigrao 51 nastup prošle sezone i bio je ključan igrač u Sarri-ballu, mada nije uspio da postigne gol za Plavce i upisao je samo dvije asistencije u Premier ligi.

Chelsea nije uključio naknadu za otkup u svom ugovoru sa Real Madridom, a španski giganti sada cijene Kovačića oko 50 miliona funti, nakon što je Inter Milan pokazao interesovanje.

Chelsea bi stoga mogao gledati u postojeće opcije kako bi ojačao vezni red, sa Masonom Mountom – koji je bio na pozajmici u Derbyju pod potencijalnim Sarrijevim nasljednikom Frankom Lampardom – i Tiemouem Bakayokom koji će se vratiti na Stamford Bridge.