Chelsea izdao saopštenje o N’Golo Kanteu


21. 07. 2019 u 23:08

N’Golo Kante bi mogao biti u opasnosti da propusti početak nove sezone nakon što je bio prisiljen da napusti Chelseajevu predsezonu u Japanu zbog povrede koljena.

28-godišnjak je u velikoj mjeri bez povreda od prelaska u Englesku 2015. godine, propustivši samo devet utakmica Premier lige od mogućih 152 za Leicester City i Chelsea.

Međutim, čini se da je količina utakmica u kojoj je Kante igrao u posljednje vrijeme uzela danak, a Francuz se mučio sa povredama tetive i koljena od maja.

Kante uopšte nije igrao u predsezoni Franka Lamparda i mogao bi se suočiti s utrkom vremena kako bi bio spreman za novu sezonu dok nastavlja rehabilitaciju problema s koljenom.

Izjava Chelseaja je glasila: “N’Golo Kante se vratio u Veliku Britaniju kako bi nastavio svoju rehabilitaciju zbog povrede povezane s problemom koljena koju je zadobio krajem prošle sezone.”

Osvajač Svjetskog prvenstva je bio odsutan kada je Chelsea izgubio sa 1-0 od Kawasaki Frontalea u subotu, uprkos tome što je dan ranije učestvovao na treningu s svojim saigračima.