Barcelona nudi dva igrača plus 100 miliona eura za Neymara


11. 07. 2019 u 19:24

Barcelona je navodno ponudila PSG-u 100 miliona eura plus Samuela Umtitija i Philippea Coutinha u zamjenu za Neymara.

Neymar će sve izglednije napustiti Park Prinčeva ovog ljeta, nakon što su francuski šampioni obećali disciplinsku akciju protiv njega nakon što je propustio početak predsezonskog treninga.

Brazilski kamp je uzvratio na optužbe insistirajući na tome da je imao dozvolu da ostane u svojoj zemlji još nekoliko dana, ali odnos između kluba i igrača je sada navodno nepopravljiv.

Barcelona se smatra favoritom da Neymara vrati na Nou Camp samo dvije godine nakon što je otišao za PSG u rekordnom transferu, iako imaju problem da prikupe novac za njega i Antoinea Griezmanna.

Gazzetta dello Sport tvrdi da pokušavaju da smanje cijenu uključivanjem igrača za Neymara, nudeći Umtitija, Coutinha ili Ousmanea Dembelea kao dio dogovora.

PSG-u je pripisano interesovanje za sva tri igrača, ali u izvještaju se dalje navodi da još uvijek ne vjeruju da će stići zadovoljavajuća ponuda za Neymara.

Ekipa Ligue 1 nije isključila da zadrži 27-godišnjaka u klubu još jednu sezonu, pod uslovom da poboljša svoj problem sa disciplinom.

Neymar je postigao 51 gol u 58 utakmica tokom dvije sezone u kojima se mučio sa povredama u Francuskoj.