Arsenal dobio ozbiljnu konkurenciju za Chelseajevog Tiemouea Bakayoka


09. 07. 2019 u 21:28

Neočekivana trka za potpis Chelseajevog Tiemouea Bakayoka će se voditi između Arsenala, Manchester Uniteda i PSG-a.

24-godišnjak je prošlu sezonu proveo na pozajmici u AC Milanu nakon razočaravajuće prve sezone na Stamford Bridgeu kada je došao iz Monaca 2017. godine.

Međutim, poboljšanje u formi sa klubom Serije A je dovelo do toga da se veliki broj klubova zainteresuje za igrača gdje za kojeg Plavaci nisu imali mjesta.

RMC navodi da je Unai Emery oduševljen veznjakom, kao i PSG-ov sportski direktor Leonardo, dok ga Manchester United vidi kao potencijalnu zamjenu za Nemanju Matića.

Bakayoko
Bakayoko nije imao velikog uticaja u Chelseaju

Bakayoko bi ipak mogao imati budućnost u Chelseaju, pošto je otišao sa ekipom u Dablin za predsezonsku turneju i procjenjuje ga novi menadžer Frank Lampard

Pošto je Chelsea pod zabranom transfera, Lampard želi da pruži svakom igraču šansu, a Bakayoko može da se probije nazad u tim.

Lampard preuzima na sebe prvu utakmicu Chelseaja u srijedu u Dablinu kada će se Plavci suočiti sa Bohemiansom, prije nego što se suoče sa St. Patrick Athleticom, a Bakayoko će očekivati da igra.

24-godišnjak je komentarisao svoju budućnost prošlog mjeseca i potvrdio je da nije imao izbora nego da se vrati u Chelsea, ali je pohvalio Leonarda, koji ga je doveo u Milan kao sportski direktor na San Siru.