Antoine Griezmann nije prioritet za Barcelonu


30. 05. 2019 u 23:14

Atletico Madridov napadač, Antoine Griezmann, se navodno ne smatra prioritetnim pojačanjem za Barcelonu ovog ljeta, što ukazuje na to da bi Manchester United mogao biti slobodan da ga dovede.

Griezmann je nedavno otkrio da će ovog ljeta napustiti Atletico, a Barca se smatrala favoritom za dovođenje 28-godišnjaka.

Međutim, za United se tvrdi da su prošle sedmice stupili u kontakt sa Griezmannom kako bi pregovarali o potencijalnom transferu na ljeto.

Prema Marci, predsjednik Barce, Josep Maria Bartomeu, ne smatra napadačem prioritetom, iako će njegova otkupna klauzula pasti sa 173 miliona funti na 104 miliona funti početkom jula.

Griezmann je postigao 133 gola u 257 nastupa za Atletico u svim takmičenjima, a takođe je odigrao ključnu ulogu u pobjedi Francuske na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, završavajući takmičenje sa četiri gola i dvije asistencije.

Za Real Madrid i Manchester City nije rečeno da su zainteresovani za ljetnji transfer napadača, što znači da je United slobodan da osigura njegov potpis.

Barca bi mogla preusmjeriti pažnju na PSG-ovog Neymara, za koju se smatra da je zainteresovana za osiguravanje njegovog povratka na Nou Camp uoči nove sezone.